جراحی لثه تحلیل رفته
لثه دندان با استقامت زیاد موجب کنار هم قرار گرفتن دندان ها میشود. و در واقع رنگ صورتی لثه و عدم وجود هر گونه ناهمواری در لثه از نشانه های لثه ی سالم است. گاهی بنا به شرایط دندان ها هنگام روکش دندان و یا در صورت ابتلا یه بیماری های لثه، از جمله عفونت لثه یا پریودنتیت متخصص اقدام به جراحی لثه میکند. این جراحی معمولا تحت عنوان عمل پریودنتال نیز شناخته میشود.
دلایل ایجاد بیماری های لثه
بیماری های لثه ای خود به خود ایجاد نمی شوند؛ بلکه عوامل مختلفی باعث ایجاد این عارضه میگردد. از جمله:
بیماری های ژنتیکی
بعضی از افراد از لحاظ ژنتیکی و یا به دلیل مشکلات مادر زادی مستعد بیماری های لثه ای هستند به طور مثال، عده ای به طور مادر زادی لثه ای نرم و ضعیف دارند
تاثیر بیماری های دیگر
گاهی اوقات بیماری هایی مثل ایدز، سرطان، دیابت و سایر موارد، بر روی دندان ها و در نهایت لثه تاثیر گذار هستند. و باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن میگردد.
دخانیات
استفاده ی مکرر از دخانیات از جمله سیگار، قلیان و ... به مرور زمان سبب پوسیدگی دندان ها می شوند. علاوه بر این باعث التهاب و عفونت لثه و تغیر رنگ لثه ها نیز میشود.
*با استفاده از اشعه های کم توان
لیزر بدون درد و عوارض میتوان لثه های تغیر رنگ یافته را درمان کرد.
مصرف دارو
مصرف برخی دارو ها مانند مصرف قرص ضد بارداری، داروهای ضد صرع و مواردی از این قبیل می تواند موجب التهاب بافت لثه ای گردد، و.باعث می شوند ترشح بزاق دهان کم شده و بافت های لثه دچار اختلال می گردند.
عدم زدن مسواک به طرز صحیح
بین لبه ی لثه و دندان ها فضایی خالی وجود دارد که مواد غذایی این فضا جمع می شوند. چنانچه دندان ها به درستی تمیز نشود موجب جرم و التهاب در آن ناحیه میگردد. و گاهی اوقات جرم ایجاد شده بر روی دندان به مرور زمان باعث عفونت و التهاب در لثه می شود.
علت جراحی لثه
- ترمیم استخوان فک و بافت های آسیب دیده مرتبط با لثه
- جلوگیری از دست دادن دندان ها یا هنگامی که یکی از دیواره های دندان میشکند و نیاز به پر کردن دارد
- کاهش فاصله بین دندان ها، که با نام مثلث سیاه شناخته می شود و از نظر زیبایی نیاز به اصلاح دارد
- تغییر شکل استخوان فک برای کاهش رشد باکتری ها در آن و افزایش سلامت استخوان
- حذف باکتری ها و عفونت ها که باعث ایجاد تورم و عفونت در لثه ها میباشد
- در برخی موارد علت انجام جراحی لثه زیباسازی و لیفت لثه می باشد.
- جراحی ترمیمی لثه ها برای پوشش ریشه دندان ها نیز کاربرد دارد
- درمان بیماریهایی مثل، گینوییت و پریودنتیت که نیازمند عمل جراحی لثه هستند.
گینوییت چیست؟
گینوییت نوع خفیفی از بیماری لثه و مرحله اولیه بیماری لثه است و روی بافت های اطراف دندان بوجود می آید، که منجر به قرمزی لثه، تورم و خونریزی آن شود. که ناشی از :
- عدم رعایت بهداشت دهان، دندان و لثه است
- تغییرات هورمونی
- بیماری
- سیگار کشیدن
- مصرف داروهای خاص
- ژنتیک
و چنانچه درمان لازم انجام نشود، بیماری گینویت منجر به پریودنتیت میگردد.توجه داشته باشید که گینوییت اغلب بدون درد است، بنابراین اگر شما علائم یا نشانه های خاصی را تشخیص دادید، با دندانپزشک خود مشورت کنید.
پریودنتیت چیست؟
پریودنتیت نیز نوعی شدیدتر و پیشرفته تر از بیماری لثه است که لثه دچار التهاب مزمن میگردد و در نهایت با پیشرفت پریودنتیت، منجر به التهاب و عفونت بافت لثه میگردد. و ممکن است به استخوان و بافت های اطراف لثه هم سرایت کند. ودر نهایت منجربه از دست دادن دندان میگردد.
علائم و نشانه های بروز پریودنتینت:
- درد مدام
- خونریزی لثه
- بوی بد دهان
- لقی لثه
- تحلیل لثه


انواع جراحی لثه:
- جراحی فلپ لثه
- جراحی خارج کردن کیست عفونی از لثه.
- جراحی افزایش طول تاج.
- جراحی پریودنتال.
- جراحی لیفت یا کانتورینگ لثه.
- عمل پیوند استخوان
- جراحی ایپیکو
- جراحی لثه، برای بازسازی بافت لثه
- جراحی پیوند لثه
جراحی قلپ لثه:
هنگامی که التهاب و عفونت در لثه افزایش یابد، پاکت به وجود می آید و به زیر خط لثه سرایت میکند.
هنگامی که عمق پاکت بیش از 5 میلی متر باشد ، طبق تجویز متخصص لثه جراحی فلپ لثه انجام میشود. این عمل جراحی لثه، شامل بلند کردن بافت لثه از دندان ها برای از بین بردن عفونت است. بعد از اینکه جراح ناحیه را تمیز کرده عفونت را خارج کرد، لثه را به جای خود بازمیگرداند. و بخیه زده میشود.
جراحی خارج کردن کیست عفونی از لثه.
چنانچه در کنار لثه و یا دندان کیست عفونی وجود داشته باشد، با یک عکس رادیو گرافی و تشخیص متخصص، توسط ایشان این کیست خارج میشود. و باید بررسی شود که عفونت به سایر نقاط دهان، دندان و لثه آسیبی وارد نکرده باشد.

جراحی لثه برای افزایش تاج دندان
این نوع از جراحی لثه جهت کوتاهی لثه و افزایش تاج دندان ها جهت کار های زیبایی مانند لمینیت و کامپوزیت و هنگامی که قد تاج دندان با سایر دندان ها در یک اندازه نمی باشد. دندان پزشک مقداری از بافت لثه را حذف می کند و به تاج دندان می افزاید تا دندان ها در یک راستا قرار بگیرند. این جراحی بیشتر برای افرادی که لبخند لثه ای دارند، استفاده میگردد.
جراحی پریودنتال
چنانچه پوسیدگی دندان درمان نشود و جرم های دندان توسط درمان جرم گیری بر طرف نگردد، موجب ایجاد آسیب به لثه و در نهایت نیاز به جراحی پریودنتال میباشد. در این جراحی علاوه بر رفع عفونت لثه باید صدمات وارد شده بر استخوان و ریشه ی دندان نیز رفع شود.
جراحی لیفت یا کانتورینگ لثه.
این نوع جراحی جهت زیبایی دندان ها و لثه ها استفاده میگردد. افرادی که به دنبال لبخندی جذاب و تاثیر گذار هستند از لیفت لثه و یا کانتورینگ استفاده می کنند. در این جراحی دندان پزشک با استفاده از یک چاقوی مخصوص و یا
لیزر، لثه را برش می دهد تا طول دندان ها بیشتر به نظر بیاید.

هنگامی که به دلیل عفونت علاوه بر ریشه و عصب دندان، استخوان اطراف بافت دندان نیز دچار آسیب شده باشد، نیاز به
جراحی پیوند استخوان میباشد.
جراحی اپیکو
در موارد نادری ممکن است بعد از
درمان ریشه (عصب کشی)، عفونت و التهاب در ناحیه تحت درمان باقی مانده باشد، در این شرایط از جراحی اپیکو استفاده میشود و محل عفونت والتهاب با عکس رادیو گرافی مشخص شده و سپس توسط متخصص بقایای عفونت و التهاب برداشته می شود.
جراحی پیوند لثه
در حالت نرمال باید خط بین لثه و دندان ها نه خیلی پایین و نه خیلی بالا باشد. اما گاها در برخی افراد این حالت به صورت غیر طبیعی و غیر معمول رخ میدهد. برای اینکه خط لثه را به شکل طبیعی خود برگردانیم نیازمند انجام جراحی لثه هستیم.
در حالتی که خط لثه بیش از حد پایین باشد، بافت لثه کاهش یافته ولیفت لثه انجام میشود. اما زمانی که خط لثه بالا باشد ، پیوند لثه جهت پایین اوردن لثه انجام میشود. و بافت لثه کاهش مییابد.طی جراحی پیوند لثه، جراح به طور معمول بافتی را از یک قسمت بدن جدا می كند و مجدداً آن را به ناحیه ای كه لثه پایین است پیوند میزند. این بافت اغلب از کام یا سقف دهان برداشته میشود که از لحاظ جنس و نوع عملکرد مشابه بافت لثه است.
مراحل جراحی لثه:
قبل از انجام هرگونه درمان بر روی دندان، گرفتن عکس رادیوگرافی لازم و ضروری است. پزشک از روی عکس دندان ها محل عفونت را مشخص می کند و بسته به نوع عفونت و شرایط دندان و لثه، فرآیند جراحی لثه آغاز می گردد.
- بر اساس نوع جراحی لثه، مراحل بیهوشی یا بی حسی موضعی انجام میشود.
- بعد از ایجاد برش های کوچک در امتداد خط لثه و محل عفونت ، دندانپزشک لثه ها را از دندان بلند می کند، جهت بهتر دیدن ریشه های دندان و پاکسازی هر گونه ضایعه و یا عفونت، پلاک یا عفونت هی موجود را از بین برده و تمیز کند.
- پس از پاکسازی عمقی متخصص می تواند روشهای دیگری مانند تغییر شکل لثه، بازسازی استخوان یا سایر روشهای برنامه ریزی شده را انجام دهد.
- سپس ناحیه تحت درمان جهت جلوگیری از خونریزی توسط متخصص بخیه زده میشود و بنا بر شرایط بیمار 7 تا 10 روز بعد از جراحی بخیه ها توسط دندان پزشک باز میگردد.
جراحی لثه با لیزر:
استفاده از لیزر قبل، بعد و هنگام جراحی باعث کاهش درد، عفونت و عوارض بعد از جراحی میگردد.
در بی حسی با لیزر محل تزریق آمپول بی حسی و اطراف آن را توسط اشعه های کم توان لیزر بی حس میکنند، و در این مرحله فرد هیچ گونه درد و یا سوزشی را احساس نمیکند و تنها ناحیه تحت درمان بی حس میشود، و در نهایت فرد هنگام تزریق آمپول بی حسی دردی را احساس نمیکند.
علاوه بر این برای برداشتن بافت آسیب دیده و تمیز کردن لثه از باکتری ها نیز استفاده میشود. و ناحیه تحت درمان به صورت کامل پاکسازی شده و عفونت و التهاب بر طرف میگردد.
یکی دیگر از بهترین مزایای استفاده از لیزر کمک به کاهش درد پس از جراحی میباشد، و با تاباندن اشعه های کم توان لیزر به ناحیه تحت درمان در کاهش درد، تورم، عفونت و عوارض بعد از درمان کمک میکنند.
لیفت لثه با لیزر:
در برخی افراد بنا به دلایلی مانند ژنتیک و التهاب، بافت لثه به مقدار قابل توجهی روی سطح دندان را میپوشاند و علاوه بر زیبایی، میتواند برای سلامت دهان و دندان در آینده مشکلاتی ایجاد کند.
زمانی که بافت لثه به صورت غیرطبیعی و بیش از حد روی دندان را میپوشاند. به این لبخند اصطلاحاً لبخند لثهای گفته میشود و اصلاح این لبخند یکی از اهداف جراحی زیبایی لثه است. در این جراحی دندان پزشک با استفاده از یک چاقوی مخصوص و یا
لیزر، لثه را برش می دهد تا طول دندان ها بیشتر به نظر بیاید.
بعد از جراحی لثه:
یک تا دوهفته بعد از جراحی لثه بسته به شرایط لثه و شرایط هر فرد و نوع جراحی لثه ای که انجام شده است فرد باید به متخصص مراجعه نماید، تا نتایج درمان بررسی گردد.طی این مدت دوران نقاهت افراد متفاوت خواهد بود اما میتوانید جهت کاهش درد از مسکن و آنتی بیوتیک تحت نظر متخصص استفاده نمایید. علاوه بر این استفاده از
لیزر در کاهش درد بعد از جراحی نیز بسیار موثر خواهد بود.
متخصص پریودنتیست:
یکی از مهم ترین رکن های جراحی لثه انتخاب
متخصص پریو یا لثه میباشد. چرا که جراحی لثه جزو درمان های حساس دندان پزشکی بود و متخصص پریودنتیست پس از دوره عمومی دندانپزشکی، 3 تا 4 سال دیگر به صورت حرفهای و تخصصی آموزشهای لازم جهت تشخیص، پیشگیری و درمان مشکلات لثه را پشت سر میگذراند.و با شناخت کامل آناتومی فک و دهان و لثه ها بدون عوارض جراحی انجام میشود.
هزینه جراحی لثه:
یکی از فاکتورهای مهم و تاثیر گذار در برآورد هزینه جراحی لثه، جراحی توسط متخصص است، چراکه دندان پزشک متخصص با توجه به تکنیک های خاص که برای شرایط پیچده و دندان های پیچیده به کار میگیرد، هزینه بیشتری نسبت به دندان پزشک عمومی دریافت میکند.
لینک های مرتبط: